Nieuws: Opel Flextreme – Diesel-hybride

Opel zal in Frankfurt de Opel Flextreme conceptcar onthullen. De Flextreme is een hybride model dat wordt aangedreven door een dieselmotor en een krachtige elektromotor. Bovendien maakt OPel bij het model handig gebruik van de beschikbare ruimte.

De Flextreme laat ons zien aan welke hybridetechniek Opel (GM) momenteel werkt. Diverse componenten van de Flextreme zijn afkomstig van de eerder gepresenteerde Chevrolet Volt die uiteraard eveneens uit de GM-stal afkomstig is. Voor de aandrijving staan een diesel- en een elektromotor garant. De elektromotor heeft een vermogen van 120 kW en een koppel van 320 Nm. Tesamen met de 1.3 liter turbodieselmotor moet de conceptcar daardoor behoorlijke prestaties kunnen realiseren.

Hatchback/MPV

Het concept houdt het midden tussen een hatchback en een kleine MPV. Vooral het vele glas doet denken aan een MPV. Ruimte aan boord is er dan ook in overvloed. Opel heeft bovendien ruimte gecreerd om twee Segways op te bergen. Deze kunnen tevens via het elektrische systeem van de auto worden opgeladen.

Meer details volgen

In Frankfurt zal Opel de Flextreme officieel onthullen. Tegen die tijd hopen wij u meer details te kunnen verstrekken.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Bekende voetballers en hun auto’s

Autonieuws
Ontdek meer