Nieuws: Opel Insignia Country Tourer – Opel hangt prijskaartje aan Insignia Country Tourer

De robuuste versie van de Insignia, de Country Tourer heeft van Opel een prijskaartje gekregen. Het model is afgeleid van de stationvariant en is tot nog toe alleen verkrijgbaar met de 2.0 liter SIDI-turbobenzinemotor. Twee dieselblokken volgen nog.

Waar Audi en Volvo met respectievelijk de A4 allroad en de XC/Cross Country-serie al jarenlang een model tussen een SUV en traditionele stationwagon leveren, begeeft Opel zich met de Insignia Country Tourer op nieuw terrein. De Country Tourer is, zoals het een avontuurlijk model betaamd, altijd uitgerust met 4x4-aandrijving en staat 20 millimeter hoger op zijn poten dan een reguliere Insignia. In combinatie met de kunststof bumpers geeft dit hem een stoer uiterlijk. Met het model wil Opel volop het gevecht aangaan met de Volkswagen Passat Alltrack en de Skoda Octavia Scout, waarvan er ongetwijfeld weer een nieuwe komt.

Prijs en motoren| Opel levert de Country Tourer met drie motoren. De enige benzineversie gaat € 45.995,- kosten en vormt ook meteen het topmodel van het leveringsgamma met een vermogen van 250 pk bij 400 Nm. Ter vergelijking: de Passat 2.0 liter TSI met 210 pk gaat voor € 50.109,- van de hand. Een handgeschakelde 6-bak is standaard op de Country Tourer´s gloednieuwe tweeliter liter SIDI-viercilinderbenzine. Een automaat optioneel. Ook dieselen is mogelijk in de Country Tourer. Opel geeft je de keuze uit een tweetal versies, te weten de 2.0 liter CDTI met 163 pk en de potentere 195 pk en 400 Nm sterke 2.0 liter CDTI-BiTurbo. Kies je voor die laatste aanjager dan is er louter de automatische zesversnellingsbak verkrijgbaar. De prijzen van de dieselvarianten volgen later.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Ontdek meer