Nieuws: Opel IntelliLux LED matrix-verlichting – LED matrix-verlichting voor nieuwe Opel Astra

Met de nieuwste lichttechniek van Opel hoef je nergens meer over na te denken. Door het nieuwe IntelliLux-systeem rijd je automatisch met grootlicht, zonder er anderen mee te verblinden. En dat allemaal dankzij slimme matrix-technologie.

Na jaren van ontwikkeling is Opel's nieuwe IntelliLux LED matrix-verlichting klaar voor productie. De nieuwe Opel Astra, die in september op de IAA wordt onthuld, is de eerste die ermee wordt uitgerust en daarmee is 'ie de eerste auto met deze geavanceerde lichttechniek in z'n segment.

Camera IntelliLux maakt per koplamp gebruik van acht LED's met een zeer hoge lichtintensiteit die volgens Opel vergelijkbaar is met daglicht. Buiten de bebouwde kom worden deze volledig ingezet en met behulp van Opel Eye een camera, wordt de lichtbundel nauwkeurig aangepast aan de verkeerssituatie, zodat medeweggebruikers niet worden verblind.

Zonder navigatie IntelliLux is een vervolg op het AFL-systeem, dat in samenwerking met Opel Eye de verlichting aanpast aan verschillende weg- en weercondities. Het nieuwe systeem herkent door middel van die camera de bebouwde kom en snelwegen. Dat betekent dat het systeem makkelijker te integreren is en ook leverbaar is in auto's zonder ingebouwde navigatie, en dat is volgens Opel voor het eerst.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer