Nieuws: Opel Mokka – Opel breidt aanbod Mokka uit

Hoewel de nieuwe Mokka pas langzaamaan zichtbaar wordt in het Nederlandse straatbeeld heeft het model Opel geen windeieren gelegd. Binnen het jaar verkochten de Duitser er wereldwijd al ruim 100.000 stuks en nieuwe aandrijflijnen moeten dit succes continueren.

Opel noemt de Mokka een 'absolute bestseller' en met 100.000 verkopen in de eerste zeven maanden mogen de Duitsers zeker niet klagen. Om de klanten nog meer tegemoet te komen en de cijfers nog verder naar boven te stuwen komt Opel nu met de mogelijkheid om de 1.4 turbobenzinemotor ook te bestellen met enkel voorwielaandrijving. Iets dat binnen het benzinegamma enkel voorbehouden was aan de turboloze 1.6.

Automaat Aanvankelijk was de Opel Mokka in combinatie met de 140 pk sterke 1.4t alleen te verkrijgen met vierwielaandrijving en een handgeschakelde zesbak. Nu komt daar niet alleen de aandrijving via de voorwielen bij, maar ook nog eens de mogelijkheid om voor een automatische transmissie te kiezen. Met een handgeschakelde zesversnellingsbak en Start/Stop-systeem verbruikt de kleine crossover 5,9 liter benzine per 100 km, met een uitstoot van 139 g/km CO2. Hij bereikt vanuit stilstand 100 km/u in 9,9 seconden en haalt een topsnelheid van 193 km/u.

€ 24.995,- Met een vanafprijs van € 24.995,- wordt deze versie van de Mokka voor de doelgroep die Opel zal bereiken een stuk aantrekkelijker; naar alle waarschijnlijkheid zullen voornamelijk particulieren de 1.4t aanvinken op de bestellijst. En om die kopers nog meer naar zich toe te trekken geeft Opel de Mokka ook nog een nieuwe look met de metaalkleur Orange Rock. De optionele 19 inch vijfspaaks lichtmetalen velgen zullen daar zeker niet onder misstaan. Van binnen wordt de Duitser bovendien uitgevoerd met het nieuwe Navi 950 multimediasysteem.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De prijs/actieradius-verhouding van de Honda e is niet best

Autonieuws

Hyndai i30 Project C: lichter, lager en scherper

Autonieuws

Primeur! Details van de Volkswagen ID 3 die je nog niet kende

Autonieuws
Ontdek meer