Nieuws: ​Opel Nederland trekt in bij Peugeot en Citroen in Amsterdam – ​Opel Nederland trekt in bij Peugeot en Citroen in Amsterdam

Opel en de Franse PSA Groep zijn reeds enige tijd een setje. En zoals dat veelal gaat bij verliefde stelletjes, wordt vroeg of laat het gezamenlijke idee geopperd of het niet leuker en handiger is om bij elkaar in te trekken.

Zo ook bij Opel Nederland en het Nederlandse importschap van Peugeot, Citroën en DS Automobiles. Opel Nederland opereert al vele jaren vanuit Breda (en eens per week, op een avond, vanuit de Rotterdamse Kuip, op het moment dat sportief partner Feyenoord weer in actie komt). De uitnodiging van PSA om bij diens onderkomen in Amsterdam – het hol van de voetballeeuw Ajax – te trekken, zal zodoende geheid eventjes moeten landen in het vertrouwde Brabant. Maar het gaat toch echt gebeuren; vanaf de zomer trekken de Duitsers bij de Fransen in.

Eigen leven blijft Met de fysieke samenvoeging van de hoofdvestigingen van de drie PSA-merken in Nederland wordt een nieuwe stap gezet in het creëren van een efficiënte landenorganisatie. Evengoed laat Opel weten na de verhuizing gewoon zijn eigen ding te kunnen blijven doen, terwijl de 'back office'-activiteiten van de totale autogroep streeft naar verdere synergie.

Op dit moment maken de Nederlandse merkorganisaties nog deel uit van de PSA Benelux-organisatie, die wordt aangestuurd door Stéphane Levi, CEO PSA Benelux. Na de fysieke samenvoeging zal de Benelux-organisatie transformeren naar een Nederlandse PSA-organisatie, waar binnen Peugeot, Citroën, DS Automobiles en dus Opel autonoom, vanuit de eigen, specifieke merkidentiteit zullen blijven opereren.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws
Ontdek meer