Nieuws: Opel Vivaro – Opel Vivaro nu ook als negenzitter

Iedereen kent de Opel Vivaro als een 'busje' voor pakketdiensten en bouwbedrijven. Dat is inderdaad zijn kernmarkt, maar de nieuwe generatie zal ook weer geleverd worden als Combi. Dit houdt in dat er plaats is voor negen personen.

De tweede generatie, de eerste stamt alweer uit 2001, biedt meer ruimte en laadvolume dan zijn voorganger. Naast de voor ons als autosite zijnde belangrijkste Combi is hij ook beschikbaar als gesloten bestelbus en met een dubbele cabine. De geheel nieuwe Vivaro is vormgegeven om meer te lijken op de personenauto’s van Opel. Daarnaast hebben de Duitsers gekozen om de nadruk te leggen op het combineren van de functionaliteit van een lichte bedrijfsauto met de luxe en comfort van een personenauto. Hij is hierdoor langer dan de huidige generatie wat de kortste versie op 5 meter brengt en de verlengde op nog 40 cm extra. Hierdoor is extra beenruimte ontstaan voor alle negen inzittenden, welke zijn verdeeld over de drie beschikbare rijen.

Praktisch onderweg De Combi komt standaard met een uitneembare 2e en 3e zitrij. Van de achterste rij is de rugleuning ook neerklapbaar voor extra bagageruimte. Binnenin is voor het eerst in de Vivaro het Opel IntelliLink-Infotainment-System te vinden met een 7 inch touchscreen en navigatiefunctie. Bellen kan via Bluetooth en je kan op deze manier ook audio streamen. Als nieuwe aanvinkbare optie is er Keyless Open & Start. Je merkt het al wel, de bestelauto's en daarvan afgeleide personenversies maken hele stappen.

Motoren De Vivaro Combi wordt leverbaar met gloednieuwe motor. Het betreft de 1.6 CDTI met 90 of 115 pk. Daarnaast is er een geblazen versie, de 1.6 BiTurbo CDTi, deze levert al naar gelang je budget 120 of 140 pk.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer