Nieuws: Opels nieuwe 2.0 CDTI – Nog een nieuwe dieselmotor van Opel

Opel laat er geen gras over groeien. Opnieuw presenteren de Duitsers een nieuwe motor als onderdeel van haar Drive!2022-offensief. Het gaat om een 170 pk sterke 2.0 CDTI-diesel die als eerste te vinden zal zijn in de Insignia en Zafira Tourer.

Opel's nieuwe 2.0 liter CDTI is een echte 'wereldmotor' want hij is gezamenlijk ontwikkeld door techneuten uit Turijn, rüsselsheim en Noord-Amerika, terwijl de productie in Kaiserslautern plaatsvindt. Op de onlangs gelanceerde tweeliter biturbo-diesel na is de nieuwe 2.0 CDTI de sterkste diesel in Opel's motorenprogramma met een vermogen van 170 pk en 400 Nm. Waardes die worden bereikt bij respectievelijk 3.750 en 1.750 tpm. Daarnaast voldoet de nieuwe diesel aan de door Brussel gestelde Euro6-norm.

Stiller Hoewel Opel al een 2.0 CDTI had, is de nieuwe niet alleen krachtiger en zuiniger, maar draait 'ie ook veel stiller rond. Zowel geluid als trillingen zijn sterk gereduceerd. Bij stationair toerental is de nieuwe 2.0 CDTI maar liefst vijf decibel stiller dan zijn voorganger, wat veel is.

Drive!2022 De productie van de nieuwe 2.0 CDTI is reeds opgestart en zal vanaf begin 2015 verkrijgbaar zijn in de Insignia en Zafira Tourer. Opel ligt daarmee naar eigen zeggen op koers om tegen het einde van dit decennium maar liefst 17 nieuwe motorblokken en 27 nieuwe dan wel gefacelifte auto’s te hebben geïntroduceerd. Een offensief dat bekend staat onder de naam Drive!2022. Zo hebben we onder die noemer bijvoorbeeld al kennis mogen maken met de nieuwe Opel Corsa en Karl.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer