Nieuws: Peugeot 107 – Nog dominanter front

De in het voorjaar van 2005 gepresenteerde Peugeot 107 heeft een facelift ondergaan. Voornamelijk het front van de 107 werd daarbij onder handen genomen. Verder heeft Peugeot haar Benjamin in detail gewijzigd met een zuinigere motor, meer isolatie en wat wijzigingen in het kleurengamma.

Tegelijkertijd met de Citroën C1 presenteert Peugeot de vernieuwde 107. De auto - die sinds het voorjaar van 2005 op de markt is - heeft reeds 322.000 klanten gevonden. In Nederland is de 107 met 14.000 exemplaren eveneens succesvol te noemen. De klantengroep is daarbij merendeel vrouwelijk (69%) waarvan een kwart jonger is dan 35. Peugeot laat weten dat de auto minder door ouderen wordt gekocht dan verwacht. Reden genoeg om de 107 nog net een beetje meer trendy te maken.

Nieuw front Samengevat heeft de facelift de 107 letterlijk en figuurlijk nog meer smoel gegeven. De kenmerkende Peugeot-grille is nog opvallender geworden en de geheel nieuwe bumper lijkt verder naar voren te steken dan tevoren. Naast een nieuwe voorzijde zien we ook twee nieuwe kleuren (Orange Mandaline en Blue Electra). De 7-spaaks wieldoppen ´Cordouan´ zijn eveneens nieuw.

Betere isolatie Het interieur is ongewijzigd gebleven. Door betere isolatie en een nieuwe hoedenplank moet het geluidsniveau aan boord echter zijn teruggedrongen. De 68 pk sterke 1.0 liter benzinemotor is nog iets geopstimaliseerd en verbruikt 4,5 l/100 km (0,1 l/100 km winst). Deze driecilinder is tevens de enige motor die leverbaar is in Peugeot´s kleinste.

Prijzen en uitvoeringen Net als voorheen levert Peugeot de 107 als XR en XS. De standaarduitrusting van de XR bestaat onder meer uit ABS, twee airbags, stuurbekrachtiging, in kleur gespoten bumpers en radiovoorbereiding. De prijslijst begint bij € 8.940,- voor de driedeurs XR. Een vijfdeurs is € 350,- duurder. Voor de XS moet € 1.000,- meer worden betaald. Ten opzichte van de XR beschikt de 107 dan ook over zijairbags, elektrische ramen, centrale vergrendeling op afstandsbediening en Isofix-bevestigingspunten. Vanaf december staat de vernieuwde 107 bij de dealers.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer