Nieuws: Peugeot 308 GTi – Peugeot 308 GTi aan de prijs

De Peugeot 208 GTi is leuk, maar echt serieus word je pas genomen in de hot hatchback-klasse daarboven. En daarvoor heeft Peugeot een nieuwe 308 GTi, waarvan nu de prijzen bekend zijn gemaakt.

Peugeot levert de 208 GTi, eigenlijk net als Volkswagen met de Golf GTI in twee versies. De eerste is 250 pk sterk, de ander 270 pk. Die 20 pk's zie je terug in de prijs. Voor de lichtste wordt minstens € 37.400,- gevraagd, terwijl de '270' tegen een meerprijs van € 3.000,- op de oprit geparkeerd kan worden. Drie mille voor slechts 20 pk extra?! Nou, zo is het niet helemaal. De sterkste 308 GTi komt namelijk standaard met kuipstoelen, 19 inch velgen en een limited-slip differentieel tussen de voorwielen. Bij de basisversie moet je daarvoor de optielijst erbij pakken.

Concurrentievergelijk Makkelijk krijgt de nieuwe 308 GTi het sowieso niet. Het gevecht onder de hot hatches is hard en kent weinig tot geen genade. Naast maximumvermogen is prijs daarbij vaak de bepalende factor. En dan komt de Peugeot niet als beste uit de bus. Zo levert de Golf GTI weliswaar 'maar' 220 pk, hij is met € 34.990,- ook een goedkoper. De Ford Focus ST, goed voor 250 pk, is er voor precies 34 mille en de Seat Leon Cupra, die standaard 280 pk geniet, heb je voor € 36.600,-. Een pré van de 308 GTi is dat hij – op papier – tot de snelste en zuinigste in zijn klasse behoort. Met de 270-versie zit je ermee in 6,0 seconden op 100 km/h en het opgegeven gemiddelde verbruik bedraagt niet meer dan 6,0 l/100 km.

Standaarduitrusting Ook een streepje voor heeft de 308 GTi met zijn standaard-luxe. Zo monteert Peugeot altijd een navigatiesysteem, keyless entry & start, 18 inch lichtmetaal en Alcantara-bekleding. Voor de sterkste versie komen daar nog rode remklauwen bij, plus de exclusiviteit dat enkel deze uitvoering uitgevoerd kan worden in de bijzondere kleurcombinatie 'Coupe franche'. Hierbij is het voorste deel van de auto uitgevoerd in de metaalkleur Rouge Ultimate, terwijl de achterzijde van de auto is uitgevoerd in de metaalkleur Noir Perla Nera.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer