Nieuws: Peugeot 308 SW – Peugeot 308 SW wordt 14-bijteller

Nog voordat zijn officiële onthulling daadwerkelijk een feit is weet Peugeot al te melden dat de 308 SW BlueLease in de 14%-bijtellingscategorie valt. Daarnaast is ‘ie per direct te bestellen.

De nieuwe 308 SW staat in mei 2014 bij de dealers met een debuut in maart tijdens de Autosalon van Genève, maar dat duurt Peugeot Nederland te lang om voor zich te houden dat het model in de gewilde bijtellingsklasse van 14% gaat vallen. Althans, dat geldt voor de op de leaserijder beruste Blue Lease- en Blue Lease Executive-uitvoering, die opvallend genoeg al vanaf heden (blind) zijn te bestellen. We hebben immers nog geen concreet beeld van de nieuwe 308 SW ontvangen.

Prijzen en uitrusting Prijzen beginnen bij € 24.050,- voor de 308 SW Blue Lease, terwijl de iets rijker uitgeruste Executive-versie van die uitvoering te koop is voor € 26.350,-. Standaard beschikken de beide Blue Lease-modellen zoal over een touchscreen met radio en navigatie, een Peugeot Connect SOS-module, een multifunctioneel lederen stuurwiel, airconditioning en cruise control. De Blue Lease Executive voegt daar nog een aantal zaken aan toe zoals climate control, lichtmetalen velgen, parkeerhulp voor en achter en een glazen panoramadak.

BlueHDi Hoe de nieuwe 308 SW aan die 14%-status komt? Nou, door hem te voorzien van de zuinige en schone 1.6 BlueHDi. Deze dieselmotor is een doorontwikkeling van de bekende DV6-motorreeks, gebruikt door Citroën, Ford, Volvo, Mini en Mazda, maar die nu is voorzien van BlueHDi-technologie. Kort gezegd betekent dit dat in de uitlaat naast de normale katalysator en het roetfilter ook een SRC-katalysator is geplaatst. In combinatie met een nieuw additief, genaamd AdBlue, zorgt dit systeem voor het nog verder terugdringen van schadelijke stoffen in de uitlaatgassen en een reductie van het brandstofverbruik. Hoeveel vermogen de 1.6 BlueHDi levert is nog niet bekendgemaakt. Dat verwachten we over enkele weken tegemoet te zien als Peugeot meer informatie over de nieuwe 308 SW gaat prijsgeven.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer