Nieuws: Porsche 911 Cabriolet – Caractere pakt Porsche 911 Cabrio aan

Het Belgische Caractere is vooral bedreven in het opkalefateren van Volkswagens en Audi’s. Daarnaast heeft het tuningsbedrijf een Exclusive-divisie, die zich richt op de sportievere merken. Dit is de Porsche 911 Cabriolet zoals ‘ie er volgens hun uit moest zien.

Caractere is van mening dat aan de motor van de 911 Cabriolet (991) niet valt te tornen en daar hebben de Belgen een sterk argument. Daarom heeft de tuner besloten het enkel op het exterieur van de dakloze Porsche te voorzien. Niet dat daar veel gebrekkig aan was, maar met enkele van polyurethaan vervaardigde toevoegingen wordt de krachtige uitstraling van de Porsche verder onderstreept.

Bodykit Aan de voorzijde steekt Caractere de 911 Cabriolet een herontworpen voorbumper met andere luchtinlaten toe en ook een gemodificeerd kofferdeksel werd geassembleerd. De zijkanten kenmerken zich op zijn beurt door bescheiden zijskirts, terwijl aan de achterzijde een potente vleugel met geïntegreerd remlicht werd gemonteerd. Erg opvallend zijn de 20 inch Graphite CW2-velgen, een evolutie van de CW1-exemplaren die we op creaties als de Audi A5 Cabriolet en de Q5 van Caractere zijn tegengekomen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer