Nieuws: Porsche 911 – Details vernieuwde Porsche 911 uitgelekt

De eerste details van de vernieuwde Porsche 911 zijn onbedoeld openbaar gemaakt. Daardoor beschikken we nu al over alle informatie over de vernieuwde 911-serie. De facelift omvat onder meer een gewijzigd interieur en exterieur en krachtiger motoren.

In juni maakt Porsche alle gegevens officieel bekend. Porsche werkt al enige tijd aan een facelift voor de 911. Diverse spyshots (zoals bij dit artikel) lieten ons de minimale wijzigingen al zien, maar de onderhuidse details waren nog onbekend. Zo krijgt de Carrera de beschikking over direct inspuiting waardoor er 345 pk (+20 pk) uit de 3.6 liter zescilinder wordt gehaald. De Carrera S behaalt een winst van 30 pk en komt daarmee tot 385 pk uit z´n 3.8 liter zescilinder. Het koppelt stijgt bij beide motoren met 20 pk tot respectievelijk 390 en 420 Nm. Het toegenomen vermogen zal tot betere prestaties leiden. Porsche monteert dan ook krachtigere remmen. Compleet nieuw voor Porsche is de komst van een versnellingsbak met zeven verzetten en dubbele koppeling zoals Volkswagen´s DSG en Audi´s S tronic. Bij Porsche krijgt de versnellingsbak de naam PDK (Porsche Doppel Kupplung) en moet deze garant staan voor razendsnelle verzetswisselingen.

Cosmetische wijzigingen

Het exterieur van de 911 krijgt een licht opfrisbeurt. Aan de voorzijde zien we een nieuw vormgegeven bumper, LED-dagrijverlichting, aangepaste koplampunits en gewijzigde knipperlichten. Aan de achterzijde is de opfrisbeurt vergelijkbaar met LED-achterlichtunits en een andere bumper. Het interieur is voorzien van een andere middenconsole en een nieuw stuurwiel.

Juli bij de dealers

De gefacelifte Porsche 911 Carrera en 911 Carrera S debuteren in juni. Een maand later staan de beide modellen bij de dealers De Carrera 4, Carrera 4S en Targa volgen dit najaar.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer