Nieuws: Porsche 911 GTS – Porsche lanceert vernieuwde 911 GTS

GTS betekent bij de Porsche 911: niet echt kicken, maar toch pittiger dan de basis. Een kruising tussen een Carrera S en GT3. Nog steeds comfortabel, maar wel sneller en agressiever. Met de facelift en het omschakelen naar turbomotoren ruim een jaar geleden verdween de GTS uit de configurator.

Sinds vandaag staat hij er weer bij. Na zijn facelift zal hij exact dezelfde veranderingen ondergaan hebben als Porsche bij de andere 911's doorvoerde. En dat wil dus zeggen dat als je goed kijkt je iets aan de grille en portiergrepen opmerkt. Technisch gezien veranderde er heel wat meer omdat een boxer turbo de oude zuigermotor vervangt. De nieuweling start nu met drie liter cilinderinhoud, twee turbo's, meer vermogen en betere prestaties.De nieuwe turbo's zorgen voor meer power. Ze halen 450 in plaats van 420 pk uit het 3-liter blok van de Carrera S, de trekkracht stijgt van 500 naar 550 Nm. Ter vergelijking: de atmosferische 3.8-liter pochte in de voorganger met 430 pk en 440 Nm.

De cijfertjes Met het vermogen verbeteren natuurlijk de rijprestaties. De 911 GTS sprint op zijn best (coupé, 4WD & transmissie met dubbele koppeling) in 3,6 seconden naar 100. 0,4 seconden sneller dan de oude 911 GTS, 0,2 seconden sneller dan een 911 Carrera S van de huidige generatie. Alle GTS varianten zijn sneller dan 300 km/h, de handgeschakelde achterwielaangedreven coupé haalt 312 km/h. Het normverbruik begint bij 8,3 liter per 100 kilometer (coupé, achterwielaandrijving, PDK-automaat).

911 Coupé, Targa & Cabrio GTS Zoals steeds creëert Porsche met drie lettertjes er ineens vijf modellen bij. Het GTS-logo is er nu voor de coupé en cabriolet met achter- en vierwielaandrijving en de 911 Targa 4WD. Alle GTS-modellen krijgen naast de specifieke 20 inch velgen met centrale wielbout en - onafhankelijk van de aandrijving - het bredere achterspoor van de Carrera 4, een verlaagde ophanging met standaard PASM-demping, verduisterde lichtunits en dubbele einddempers van sportuitlaat.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer