Nieuws: Porsche 911 Turbo – Porsche 911 Turbo door TechArt

De Porsche 911 Turbo ziet er met zijn brede heupen al lekker dik uit maar TechArt vindt dat het allemaal wel wat potiger mag. Met een nieuwe bodykit die op de Essen Motorshow wordt voorgesteld probeert de Duitse tuner dit te bewerkstelligen.

TechArt monteert onder de 911 een nieuwe bodykit geproduceerd met een composiet van koolstofvezel en polyurethaan. De kit zou zorgen voor een fors verbeterde aerodynamica en ook een adaptieve spoilerlip moet het geleiden van de luchtstroom bevorderen. Het systeem activeert automatisch bij een snelheid van 120 km/h of hoger, om zich bij 80 km/h weer terug te trekken. Het systeem is ook handmatig te bedienen zodat drempels geen beletsel meer vormen. Een ferme diffuser maakt de uiterlijke verfraaiing op de Porsche af.

Motorisch Om de 911 nog verder aan te dikken stelt TechArt uiteraard ook een set omvangrijke velgen ter beschikking. Ze zijn er in 20 of 21 inch formaat. Binnenin zijn er een nieuw sportstuurwiel en andere pedalen gemonteerd en werd het geheel voorzien van diverse TechArt-badges. Vooralsnog laat de Duitse tuner de 911 Turbo en de Turbo S motorisch nog even met rust maar daar komt verandering in. Een nieuwe performancekit voor beiden ligt nog in het verschiet, voor diegene die 520 of 560 pk en 0-100 km/h in respectievelijk 3,2 en 3,1 seconden nog iets te mager vindt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer