Nieuws: Porsche Boxster – Nieuwe Porsche Boxster betrapt.

De nieuwe Boxster is klaar. Een fotograaf voor een Amerikaanse autoblogsite betrapte Porsche´s compacte open sportwagen tijdens waarschijnlijk een fotoshoot bedoelt voor promotionele doeleinden.

Op de foto's zien we een Boxster die duidelijk als zodanig herkenbaar is, maar tevens een auto die stuk volwassener overkomt. Die zelfstandigheid is deels toe te schrijven aan de toegenomen lengte, maar ook aan het algehele design. Dat is volumineuzer dan voorheen wat de Boxster meer body heeft gegeven. Porsche hoopt dat door deze aanpak de Boxster meer als vol wordt aanziet. Zolang het model al bestaat neemt de het de underdogpositie van de 911 in, terwijl het rationeel gezien de betere keus is boven de meest legendarische Porsche.

Nieuwe ophanging Nu het design van de nieuwe Boxster is blootgelegd zijn we des te nieuwsgieriger naar de techniek onderhuids. Verwacht wordt dat de nieuwe Boxster, ondanks dat deze is gegroeid, een fractie lichter is dan zijn voorganger. Niet veel - maximaal enkele tientallen kilogrammen - maar voldoende om de Boxster mede door een nieuwe ophanging beter te laten presteren. De gloednieuwe 911 heeft intussen bewezen dat dit kan zonder noemenswaardig sterkere motoren; de 991 Carrera S klokte namelijk een rondetijd over de Nürburgring van 7:40 minuten, even snel als de 911 (997) in GT3-uitvoering.

Boxermotoren Boxermotoren zullen opniew in de nieuwe Boxster dienst doen, alleen zullen sommige daarvan twee cilinders minder bevatten dan we gewend zijn. Porsche stapt over op de viercilinder, al zal de zescilinder echt niet verdwijnen uit het leveringsgamma. Vermogens beginnen bij zo'n 270 pk. Via een manuele transmissie worden de krachten naar de achterwielen gestuurd. Of dit een handgeschakelde 7-bak, net zoals in de 911, betreft weten we nog niet. De PDK met dubbele koppeling zal in ieder geval weer optioneel verkrijgbaar zijn.

Voor meer foto´s van de nieuwe Porsche Boxster verwijzen we je graag naar Autoblog.com

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Lexus LC Classic Limited Edition laat ons groen zien van jaloezie

Autonieuws
Ontdek meer