Nieuws: Porsche Macan GTS – Dikke ton voor 360 pk sterke Porsche Macan GTS

De GTS-modellen slaan bij Porsche een brug tussen de S-modellen en de Turbo's en de Macan GTS is daarin niet anders.

Waar de Macan S een vermogen van 340 pk en 460 Nm laat noteren en de Macan Turbo 400 pk en 550 Nm, zit de Macan GTS daar met 360 pk en 500 Nm keurig tussenin. Schakelen gaat altijd via de Porsche Doppelkupplung (PDK) waardoor de sprint naar 100 km/h al na 5,2 seconden achter de rug is. Voorzien van het optionele Sport Chrono Pakket kan daar zelfs nog eens twee tiende van af. De topsnelheid bedraagt 256 km/h.

Turbo-looks Optisch schurkt de Macan GTS tegen de Turbo aan. Denk daarbij aan het aangebrachte SportDesign Pakket, diverse zwarte exterieuraccenten (hoogglans en mat) en stoere 20 inch wielen. Vanbinnen wordt uitgepakt met speciale GTS-sportstoelen, veel Alcantara en het Porsche Communication Management-infotainmentsysteem. Optioneel verkrijgbaar zijn zoal LED-koplampen en de Connect Plus-module voor online navigatie met realtime verkeersinformatie en smartphone-integratie via Apple CarPlar. Een sportuitlaat is wel standaard, evenals een sportievere afstelling van het Porsche Active Suspension Management en een 20 millimeter verlaagd onderstel.

Aan de prijs De Porsche Macan GTS bestellen kan direct. Prijzen beginnen bij € 107.000,-, wat 21 mille duurder is dan de S en 2 mille voordeliger ten opzichte van de Turbo.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer