Nieuws: Porsche Macan Turbo Performance – Overtreffende trap: Porsche Macan Turbo Performance

Porsches met viercilinders, prima. Zolang ze in Zuffenhausen ook maar auto's blijven bouwen voorzien van zinloos geweld. Zoals deze Macan Turbo Performance, voorzien van opgefokte V6-biturbo.

Porsche verkeert in een luxepositie. Zowel de vraag naar meer betaalbare als de vraag naar sterkere modellen stijgt. En zo kan het merk een Macan-leveringsprogramma aanbieden waarbij het vermogenspectrum uiteenloopt van 252 tot liefst 440 pk.

Snelste Macan ooit Dat laatste is de hoeveelheid kracht die de Macan Turbo met Performance Package op de krukas kan zetten, 40 pk meer dan de 'gewone' Turbo. Het koppel stijgt door de motorkit van 550 tot 600 Nm, en dat merk je volgens Porsche. Zo verloopt de sprint naar 100 km/h twee tiende sneller (4,4 seconden) en idem dito wat betreft de tussenacceleratie van 80 naar 120 km/h. De topsnelheid reikt tot 272 km/h, wat het nieuwe topmodel tot de snelste Macan ooit maakt.

Wat krijg je nog meer? Het Performance Package vergt een extra investering van bijna 12 mille ten opzichte van de Macan Turbo, waardoor de vanafprijs op € 127.400,- is komen te liggen. Zelfs Porsche vindt die meerprijs aan de hoge kant voor enkel wat additionele pk's en daarom krijg je ook een sportiever, 15 mm verlaagd onderstel, sterkere remmerij met rode remklauwen, Porsche Active Suspension Management en het onder Porsche-rijders populaire Sport Chrono-pakket. Optioneel is luchtvering met niveauregeling, hoogteverstelling van de carrosserie en 10 mm extra verlaging van het onderstel beschikbaar.

Uiterlijk vertoon Wil je de Macan zoals getoond op deze foto's, dan moet je nog wat dieper in de buidel tasten. Het getoonde Exterieur-pakket en de 21 inch wielen met 911 Turbo-design zijn namelijk niet standaard. Het eveneens optionele Interieur-pakket Turbo omvat zoal zwartlederen bekleding en diverse details bekleed met Alcantara of van carbon.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer