Nieuws: Porsche Panamera Executive – Verlengde wielbasis en lichtere V6 voor Porsche Panamera

Porsche heeft beloofd dat er een heuse Panamera-familie in het vat zit, waaronder een flamboyante Shooting Brake. En daar houdt het zich tot nu toe aan. Met de Panamera Executive, een super-de-luxe versie met verlengde wielbasis. Ook is er een nieuwe V6-instapper.

Het is goed voor te stellen dat de meesten liever de introductie van de Panamera Shooting Brake hadden gezien nu. Porsche is echter nog niet zover. Medio 2017 pas. In plaats daarvan stelt het de Panamera Executive voor. Ook die is extra ruim. In de lengte om precies te zijn. Daar is 15 centimeter aan toegevoegd, volledig ten goede van de wielbasis en inherent daaraan de beenruimte achterin.

Standaard weelderig De verlengde Panamera Executive is vooral bedoeld voor wie zich graag laat rijden. Bijvoorbeeld om in de speciale comfortzetels bij te komen van een hectische vergadering of om juist onderweg nog wat te werken. Het model komt tevens standaard met een groot panoramisch dak, verwarmde en meervoudig elektrisch instelbare comfortstoelen vóór, een oprolbaar zonnescherm achterin en adaptieve luchtvering met elektronisch geregelde demping.

Optioneel is Porsche Rear Seat Entertainment, bestaand uit een stel 10,1 inch grote infotainmentschermen die eventueel uitneembaar zijn om te gebruiken als tablet(s) buiten de auto.

Nieuwe V6 Tegelijk met de Panamera Executive introduceert Porsche een nieuw instapmodel met V6-turbomotor. Deze benzinemotor levert maximaal 330 pk en kan gekoppeld worden aan louter achterwiel- of vielwielaandrijving. De nieuwe motor is niet voorbehouden aan de Executive (die op zijn beurt ook met sterkere krachtbronnen geleverd kan worden), maar ook beschikbaar in de 'korte' versie.

Prijzen De Panamera en Panamera 4 met nieuwe V6-turbomotor worden, evenals de Panamera Executive, halverweg 2017 op de markt verwacht. Prijzen beginnen bij € 108.000,- en bij € 125.200,- voor de Panamera 4 Executive.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer