Nieuws: Porsche – Porsche wil ook Afrika als afzetmarkt

Porsche heeft flinke verkoopdoelstellingen en om die te realiseren ziet het in Afrika een potentiële afzetmarkt. Althans, dat zegt Porsche-directeur Bernhard Maier tijdens de opening van de grootste Porsche-showroom in Shanghai.

Porsche is allang niet meer het merk van enkel en alleen de 911. Want naast die alom bewierookte sportwagen heeft het in de vorm van de Cayenne en Panamera ware volumemodellen in handen. Ook de nieuwste telg van Porsche, de Macan, lijkt een potentiële verkooptopper. Het zijn auto's die ondanks een fors prijskaartje verkocht worden aan het grote publiek. Vooral China blijkt groot Porsche-fan te zijn en dus willen de mannen uit Zuffenhausen in 2016 een kleine 100 dealers in het land van de draken gehuisvest hebben.

Ambitieus Porsche heeft een ambitieus verkoopniveau voor ogen en wil een afzet van 200.000 auto's per jaar realiseren in 2015 of 2016. 2013 is tot nu toe al een welvarend jaar gebleken voor de Duitsers want met € 1,3 miljard aan operationele winst in de eerst helft van dit jaar had het een behoorlijke vinger in de pap bij de € 5,8 miljard totale winst van moederconcern Volkswagen. En dat wil Volkswagen en dus Porsche graag zo houden.

Vijftien landen Porsche wil voor het eind van dit decennium voet aan de grond zetten in vijftien nieuwe landen. Welke landen dat precies zijn is nog niet bekend, maar met name Noord-Afrika moet dienen als kersvers afzetgebied. Vooral de 911 moet een flinke verkoopboost krijgen zegt Bernhard Maier tegenover Bloomberg: “Onze core business is de 911. We zijn ontzettend opgetogen en tevreden dat onze klanten onze producten reeds geaccepteerd hebben, maar we willen vooral de verkopen van de 911 nog verder stimuleren.” Wij zijn benieuwd wat de kansen van de 911 in het noorden van Afrika zijn. Om zandduinen en de slechte wegen aldaar te bedwingen zouden wij de Cayenne of de Macan opteren.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer