Nieuws: Range Rover Evoque Convertible – Wel of niet: Range Rover Evoque Cabrio

Veel mensen zagen de Range Rover Evoque Convertible wel zitten, maar Land Rover besloot anders. Nu het Britse merk inmiddels alles op de rit heeft slaat de twijfel weer toe over de beslissing. Gaat de SUV Cabriolet er dan toch komen?

Het hoge woord dat de Range Rover Evoque een kopje kleiner wordt gemaakt is er nog altijd niet officieel uit, maar het Engelse WhatCar beweert een insider te hebben gesproken die ervoor zijn hand in het vuur wil steken. Doorgaans is het Britse magazine erg goed geïnformeerd en zodoende kunnen we diens uitspraken best zien als meer dan een halve bevestiging.

Nog in 2014 Volgens de uiteraard anonieme bron zal de Convertible, net als de conceptversie, gestoeld zijn op de 3-deurs Evoque Coupé en uitgerust zijn met een stoffen overkapping. Land Rover zou al zover zijn dat het derde Evoque-model in de loop van volgend jaar op de markt gebracht kan worden. Onder de motorkap natuurlijk geen verrassingen; dat zullen dezelfde motoren zijn als bij de gesloten Evoque's. Waarom Land Rover alsnog groen licht heeft gegeven voor de bouw is niet bekend. Mogelijk dat de fabrikant productieruimte heeft gevonden die er eerder niet was vanwege het succes van de gewone Evoque.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer