Nieuws: Range Rover – Nieuwe Range Rover naakt te zien

De komende Autosalon van Parijs kent opnieuw een groot aantal primeurs. Letterlijk één van de grootste is zonder meer de nieuwe Range Rover. Hier zien we ´em. Te vroeg.

Op de website MotorAuthority is een foto opgedoken waarop de nieuwe Range Rover volledig naakt te zien is. De nieuwe generatie behoudt zijn klassieke hoekige vormgeving maar waarbij het geheel wel wat 'zachter' wordt gepresenteerd. Moeilijk te zien, maar de nieuwe Range Rover lijkt minder plomp over te komen. En dat terwijl het formaat van de carrosserie in totaliteit opnieuw is toegenomen.

Kieuwen Enkele zaken die opvallen zijn de koplampunits die bij het nieuwe model deels om de hoek lopen en een verzonken koetslijn die de motorkap lijkt te laten zweven. En wat te denken van de sterk aanwezige 'kieuwen' in de flanken, een klassiek detail in een nieuw jasje.

Lichter Ondanks de toegenomen buitenmaten zal de nieuwe Range Rover aanzienlijk lichter zijn dan zijn voorganger. Door volledig in te zetten op aluminium is de auto zo'n 450 kg aan gewicht verloren. En dat is veel, ook al zal het kant-en-klaar-gewicht nog steeds tegen de twee ton aan liggen. Over de krachtbronnen weten we nog weinig. Uiteraard zijn dat wederom zes- en achtcilinders, maar of deze van een compleet nieuwe generatie zijn is onzeker. Een hybride staat in ieder geval op de planning.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer