Nieuws: Range Rover Sentinel – Britse bunker: Range Rover Sentinel

Vanwege de toenemende vraag naar gepantserde auto's is Land Rover nu ook in die (schimmige) markt gesprongen. Met de Range Rover Sentinel voorzien van de hoogst mogelijke VR8-veiligheidscertificering voor SUV's.

De markt van gepantserde auto's wekt altijd een ietwat louche gemoedstoestand op. Maar niet alleen criminelen behoren tot de kopersgroep. Ook hoogwaardigheidsbekleders, politici en wat te denken van hulpverleners in oorlogsgebieden maken dankbaar gebruik van dit soort extreem veilige auto's.

Bommen en granaten De Range Rover Sentinel is de eerste gepantserde Land Rover die in eigen huis is ontwikkeld door Special Vehicle Operations (SVO). En SVO heeft ervoor gekozen meteen de hoogst mogelijke (VR8)-bescherming voor een SUV toe te passen. Vuurwapens, TNT-bommen en handgranaten maken zodoende geen schijn van kans de inzittenden van de Sentinel te verwonden.

Dik harnas Aan de basis van het veiligheidsniveau staan de zesdelig gepantserde passagierskooi, meervoudig gelamineerde kogelvrije ruiten, een sabotagebestendige uitlaat, zelfherstellende brandstoftank en speciale 20 inch wielen met run-flat banden. Als in een noodsituatie de portieren zijn geblokkeerd, kunnen inzittenden ontsnappen via het 'onzichtbare' Emergency Escape System achterin. Dankzij gerichte aanpassingen aan het onderstel, het remsysteem en de elektronische stabiliteitssystemen rijdt, voelt en stuurt de Sentinel hetzelfde als een reguliere Range Rover. 'Ook in het terrein', wil Land Rover hier graag aan toevoegen. De aandrijving geschiedt door de 340 pk sterke V6-Supercharged, gekoppeld aan een automatische 8-traps ZF-transmissie. Die laatste is speciaal gemodificeerd voor adequate prestaties tijdens een eventuele vluchtactie.

Half miljoen Interesse? De Range Rover Sentinel is per direct te bestellen in Europa, Zuid-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. Prijzen beginnen onder de 400.000 euro. Exclusief (lokale) belastingen welteverstaan, maar een uitgebreide rijvaardigheidstraining is dan wel inbegrepen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer