Nieuws: Renault Alaskan – Renault Alaskan in 2017 ook naar Nederland

Renault is het niet ontgaan dat er steeds meer vraag is naar pick-ups. Ook in Europa. En daarom heeft het de Alaskan Concept ontwikkeld. Nu nog een concept, maar in 2017 kan hij op het erf staan. Ook in Nederland.

Om niet langer 'nee' te hoeven verkopen in landen waar de pick-up sinds jaar en dag mateloos populair is, lanceerde Renault vorig jaar al de Dacia Oroch op basis van de Duster. De nu gepresenteerde Alaskan is een maatje serieuzer dan die Dacia en zal zich rechtstreeks kunnen meten met de nieuwe Nissan Navara. Simpelweg omdat de Fransoos met laadbak daarvan grotendeels de techniek ontleent.

1.000 kilo Als je zo naar de Alaskan kijkt, lijkt het eerder een modieus lifestyle-voertuig dan een tomeloos werkpaard op wielen. Verwacht dan ook niet dat de productieversie er exact hetzelfde zal uitzien. Een krasje doet dan extra pijn als je de laadbak vol smijt met 1.000 kilo aan spullen. Want zoveel kan de Alaskan achterin aan bagage 'dragen'. Plus daarnaast maximaal vijf inzittenden.

Master-diesel Niettemin, denk de immense 21 inch wielen, de gelikte dakkoffer en de centrale uitlaat weg en je zit toch behoorlijk dicht in de buurt van de versie die in 2017 in de showrooms staan. Ook in Nederland. Met voorin de stoere neus waarschijnlijk de dubbel geblazen viercilinder-dieselmotor die heden al in de Master en Trafic dienst doet.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer