Nieuws: Renault Conceptcar – Opnieuw studiemodel van Renault

Renault heeft wat studiemodellen betreft er flink de vaart in. Na de snelle Twizy van vorige week ligt men dit maal een tipje van de sluiter op over de volgende conceptcar. Op 24 mei, tijdens de Grand Prix van Monaco, zal het model onthuld worden.

Herinner je je dit filmpje nog? Die bijzondere conceptcar van Renault, waarvan niemand nu eigenlijk wist wat het was wordt dus op 24 mei onthuld tijdens de Monaco F1 Grand Prix. Na de Twin'Z en de Twizy Sport F1 is dit het derde studiemodel uit de Franse koker in de laatste anderhalve maand, waardoor het lijkt alsof Renault haast wil maken met de introductie van nieuwe modellen.

Nieuwe Twingo? De conceptcar komt van de hand van de Nederlander Laurens van den Acker en zal onder meer zijn charmes vertonen tijdens verschillende festivals, waaronder het Goodwood Festival of Speed. Het lijkt erop dat dit model gebaseerd is op de Twin'Z en linkjes met een mogelijk nieuwe Twingo worden al gelegd. Die vermoedens worden enigszins bevestigt door het laatste zinnetje uit het persbericht van Renault: 'De conceptcar is getekend en ontwikkeld door Renault Design als een uiting van de passie van het merk en als illustratie van de vele verschillende mogelijkheden op dezelfde, kleine stadsauto.´

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer