Nieuws: Renault Espace – Meer info vernieuwde Renault Espace

Nog deze zomer komt Renault met een geringe facelift voor de Espace. We konden jullie al eerder de eerste beelden tonen, maar het ontbrak ons destijds aan informatie. Daar is nu een eind aan gekomen.

Achtentwintig jaar is de Espace alweer onder ons. Met 1,2 miljoen verkochte exemplaren heeft het model Renault bepaald geen windeieren gelegd, maar de huidige generatie uit 2012 loopt ondertussen op zijn laatste benen. Reden genoeg voor een grondige facelift die hem zowel optisch als technisch weer bij de tijd brengt.

Design Met de originele lijnen uit het begin van dit millennium moesten de ontwerpers alle zeilen bij zetten om de nieuwe visuele design-identiteit van Renault door te vertalen. Om dit te bewerkstelligen ging de voorzijde van de Espace behoorlijk op de schop. De voornaamste wijziging hier is de komst van een groter logo op de grille dat verticaal is geplaatst op een brede zwarte strip met chromen randen. Verder meldt Renault nieuwe wieldoppen 'Hurlingham' en nieuwe lichtmetalen velgen 'Monterey' en 'Dark Eptius'. Qua binnenruimte is de nieuwe Renault Espace nog altijd de grootste van alle grote 7-persoons MPV's. Iedereen beschikt over een echte stoel en bijzonder veel licht dankzij het grote schuifdak. Nieuw is de stoffen Teflon® Automotive High Protection bekleding. Deze Teflon® coating beschermt iedere stofvezel zonder dat deze er anders gaat uitzien of aanvoelen. De nieuwe bekleding is uiteraard heel erg handig als de Espace als gezinsauto wordt gebruikt: vlekken krijgen geen kans om in de bekleding te dringen en het schoonmaken gaat zo makkelijk dat de auto er altijd als nieuw kan blijven uitzien.

Efficiëntie Ook op het gebied van de aandrijflijnen enige aanpassingen. Zo stoot de 150 pk sterke 2.0 dCi, gekoppeld aan een handgeschakelde 6-bak na de vernieuwingen slechts 150 g/km (-20 gram) uit en verbruikt hij 5,7 l/100km (-0,8 liter). De 2.0 dCi met 150 of 175pk, gekoppeld aan een 6-traps automaat is eveneens fors zuiniger geworden en stoot voortaan 169 g/km uit en verbruikt 6,4 l/100 km. Ook de uitstoot van de 2.0 turbobenzinemotor is met 6 gram afgenomen tot 198 gram. Voor het verbruik betekende dit een daling van 0,3 liter naar 8,5 l/ 100 km. De update zorgt ervoor dat alle motoren in de Espace vanaf heden voorzien van een groen B of C-label.

Prijzen van de vernieuwde Espace worden volgende maand bekend gemaakt en vanaf dat moment is deze ook te bestellen. Vanaf september staat hij vervolgens in de showroom.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer