Nieuws: Renault-Gordini – Renault wekt Gordini weer tot leven

“De kleine blauwe ‘bommen’ met twee witte strepen keren terug!”, zo kondigt Renault met trots de wederkeer van de naam Gordini aan. De samenwerking met het eveneens Franse Gordini staat voor één van de mooiste bladzijden uit de sportieve geschiedenis van het Renault.

Oprichter Amédée Gordini ontwikkelde in het verleden bijna tweehonderdduizend sportieve auto's op basis van bestaande Renaults. Talloze bestuurders die gek zijn op sportieve sensaties en emoties werden met de Gordini´s kippenvel bezorgd. En binnenkort keren die blauwe spannende Renault Gordini's met de kenmerkende witte strepen weer terug ter aanvulling van de huidige Twingo RS, Clio RS en Mégane RS.

Nog twee weken Renault zal de comeback van Gordini aftrappen met de Twingo Gordini RS die op 25 november zal worden voorgesteld in het Atelier Renault op de Champs Elysées. In het voorjaar van 2010 staat de lancering ervan gepland en enkele maanden later volgt de Clio Gordini RS. Of er ook een Mégane Gordini RS verschijnt is onduidelijk. Details van deze komende Gordini's worden nog geheim gehouden, maar als de auto's hetzelfde weten op te wekken als wat ze in de jaren '60 deden belooft het wat te worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer