Nieuws: Renault Initiale – Renault denkt over een luxe submerk

Presenteerde Renault vorig week de reïncarnatie van Alpine, vandaag blijkt over nóg een merk gedacht te worden. De Franse fabrikant zou de naam Initiale nieuw leven in willen blazen als luxemerk.

Toen Citroën begon met de DS-lijn werd nog een beetje schamper gedaan, luxe Franse auto's waren de afgelopen jaren immers nauwelijks succesvol geweest. De DS3 bleek echter een schot in de roos en heeft inmiddels gezelschap gekregen van de DS4 en DS5. Renault wil graag meeliften op dit succes en denkt er op dit moment over om de naam Initiale nieuw leven in te blazen. De uiteindelijke beslissing wordt later dit jaar genomen zo verklaarde Carlos Tavares, onder-directeur van Renault, tegenover het Britse AutoCar.

Verleden Renault zal ongetwijfeld geleerd hebben van het verleden. Aan het eind van de jaren negentig probeerde de Franse fabrikant namelijk onder haar eigen vlag een plek in het luxe segment te verwerven. De Avantime en Vel Satis waren echter geen van beiden succesvol vanwege zowel het vooruitstrevende uiterlijk als de hoge prijsstelling. Het nieuwe Initiale zou kunnen profiteren van de samenwerking die Renault reeds heeft met Mercedes-Benz. Voor een nieuwe auto zou Mercedes het platform van de huidige E-klasse beschikbaar gaan stellen. Een motor zou Renault dan uit een van de Infiniti's kunnen lepelen dat immers een dochteronderneming van concerngenoot Nissan is. Mocht Renault inderdaad gaan voor een luxe submerk dan zal het eerste model niet eerder dan 2015 gepresenteerd worden.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer