Nieuws: Renault KWID Concept – Renault doet KWID Concept uit de doeken

Jonge mensen in opkomende markten, dat is de doelgroep die Renault wil bereiken met de KWID Concept. Het Franse merk speelt hier vindingrijk op in door het futuristische studiemodel uit te rusten met een eigen drone. Gaaf!

Een week nadat we een korte teaservideo te zien kregen komt Renault met duidelijk beeldmateriaal. De gevleugelde mini-SUV krijgt door z’n korte overhangen en hoge bodemvrijheid een speelse look die een beetje aan een buggy doet denken. Daartegenover staan de brede, opengewerkte wielkasten en grote wielen, die een robuuste twist aan het geheel geven. In de wielen komt tevens het driespaaks bloemblad uit de teaser terug. Al met al is het een behoorlijk gewaagd en innovatief design.

Vogelnest Het interieur is ontworpen als een ‘knusse cocon, geïnspireerd door een vogelnest’. Waar Renault dat in terugziet is ons een raadsel, maar het ziet er futuristisch uit. Wat opvalt is de centraal geplaatste stuurkolom en het kuipstoeltje voor de bestuurder, geflankeerd door stoelen voor twee passagiers. Renault zegt de auto hiermee bereikbaar te maken voor zowel links- als rechtsgestuurde markten. Aan zijn linkerhand vindt de bestuurder een geïntegreerd tablet waarmee de drone bestuurd kan worden.

Vliegend maatje Als een vogel die het vogelnest verlaat, stijgt de Flying Companion uit het dak van de KWID op. Bedoeld als tweede paar ogen van de bestuurder kan de drone in twee modi zijn ding doen. In de automatische modus volgt hij een voorgeprogrammeerde route en houdt hij via GPS in de gaten waar z’n baasje is. De tweede modus is de handmatige modus, waarbij de bestuurder via de tablet zijn vliegende wederhelft kan besturen. Renault noemt het verkennen van opkomend verkeer, nemen van foto’s van het landschap en obstakels op de weg spotten als voornaamste handigheidjes waar de drone voor kan dienen.

India Het Franse merk noemt de opkomende Indiase markt expliciet in haar persbericht. Het is dan ook niet gek dat de KWID op de Auto Expo in Delhi te zien zal zijn. Renault benadrukt hiermee de intentie om jonge klanten uit India voor zich te winnen met dit vooruitstrevende concept. Dit weekend zien we de auto op de Auto Expo in Delhi.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer