Nieuws: Renault Scénic – Renault maakt vaart met nieuwe Scénic

Je zou verwachten dat de koek na een gloednieuwe Talisman en Mégane op is bij Renault. Maar nee, de Franse constructeur heeft tevens de volgende generatie Scénic in de pijplijn. Deze spyshots geven alvast een eerste indruk.

Hoewel de nieuwe Scénic hier voor het eerst in zijn ware gedaante de fabriek verlaat houdt Renault zijn exterieur goed verborgen. Wel zien we duidelijk de overeenkomsten met onlangs gepresenteerde Mégane. We zien bijvoorbeeld het verse familiegezicht door de camouflage heen priemen en ook zijn veel overeenkomsten met zijn grote broer – de Espace - waar te nemen.

Ergens in 2016 Dat de huidige Scénic, welke alweer sinds 2009 op de markt is, vlak na de Mégane vernieuwd wordt is natuurlijk niet toevallig. Technisch zal de nieuwe ruimtewagen grotendeels overeenkomen met de hatchback. Renault gebruikt vermoedelijk hetzelfde platform genaamd CMF (Common Module Family) dat ook als basis diende voor concerngenoot Nissan (Qashqai). Wanneer de nieuwe Scénic de markt zal bestormen is overigens nog niet bekend. Wij rekenen op een introductie eind 2016.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer