Nieuws: Renault Twingo RS – Twingo RS: 133 pk

Renault voegt een nieuw model toe aan het Renault Sport gamma; de Twingo RS. Deze kleine en sportieve hatchback werd tegelijkertijd gepresenteerd met Renault´s nieuwe F1-bolide, de R28. De Renault Twingo RS weet met 133 pk te zorgen voor een levendig karakter.

Renault Sport Technologies presenteerde tegelijkertijd met de R28 F1-auto ook een nieuwe sportieveling voor de openbare weg. Op basis van de nieuwe Twingo heeft Renault een kleine sportauto ontwikkeld. Naast de Clio RS en Mégane RS is de Twingo RS het derde model binnen deze sportieve serie.

Twingo Concept als inspiratie

Een eerste levensteken van de nieuwe Twingo kregen we tijdens de Autosalon van Parijs in 2006. Daar presenteerde Renault de Twingo Concept. Toen het productiemodel een halfjaar later in Genève werd onthuld viel meteen op dat de auto zijn sportieve gezicht verloren was. Maar Renault heeft het lekkerste tot het laatst bewaard en alle sportieve elementen van de Twingo Concept verwerkt in deze Twingo RS. Zijn eigenwijze snoet, de verbrede voor- en achterschermen, de zijskirts en de achterspoiler onderstrepen zijn sportieve ambities. Datzelfde geldt voor het interieur, voor de opvallende uitlaatpijpen en de sportieve lichtmetalen velgen.

133 pk

Onder de motorkap ligt een 1.6 liter benzinemotor met een vermogen van 133 pk. Om dit vermogen in goede banen te leiden werd het onderstel op tal van punten aangepast. Renault garandeert daarmee een sportieve rij-ervaring. Exacte specificaties zijn op dit moment helaas nog niet bekend. Daarvoor moeten we wachten totdat Renault de Twingo RS tijdens de Autosalon van Genève voor het eerst aan het publiek presenteert.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer