Nieuws: Renault Zoe – Lancering Renault Zoe uitgesteld

Een tegenvaller voor zij die naarstig wachten op de elektrische Renault Zoe. Door softwareproblemen is de lancering van de Zoe met ongeveer een half jaar uitgesteld.

Aanvankelijk zou de geheel elektrische Renault Zoe vanaf september bij de Europese dealers staan, maar dat wordt op z'n vroegst begin 2013. Het zogenoemde R-Link, het infotainmentsysteem dat een cruciale rol speelt bij de Zoe en zowat als het brein van de auto fungeert, kampt met kinderziektes die Renault eerst wil verhelpen alvorens het merk wil overgaan tot de marktintroductie. Ook de nieuwe Clio, die wel vanaf september verkrijgbaar is, maakt gebruik van R-Link. Echter dat van de Zoe is specifiek voor de elektrische B-segmenter ontworpen en daarom (helaas) niet overdraagbaar.

Bestellen Om de leververtraging tot een minimum te beperken opent Renault vanaf de Autosalon van Parijs al wel de orderboeken van de Zoe. De eerste kopers kunnen dan alsnog snel rijden zodra de marktlancering is geweest. In Nederland starten de prijzen bij € 20.690,-.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De prijs/actieradius-verhouding van de Honda e is niet best

Autonieuws

Hyndai i30 Project C: lichter, lager en scherper

Autonieuws

Primeur! Details van de Volkswagen ID 3 die je nog niet kende

Autonieuws
Ontdek meer