Nieuws: Robyn Denholm nieuwe Tesla-voorzitter – Deze vrouw neemt bij Tesla 't stokje over van Elon Musk

Elon Musk ligt onder vuur en dat heeft hem de voorzittershamer gekost over zijn eigen geesteskind Tesla. Deze dame, genaamd Robyn Denholm, volgt de omstreden Amerikaanse captain of industry op.

Als straf voor deze roekeloze tweet kreeg Elon Musk namens beurstoezichthouder SEC te horen dat hij zijn functie als voorzitter van Tesla moest neerleggen. Voor tenminste drie jaar. Musk kon niet veel anders dan instemmen met deze opgelegde sanctie (het had ook slechter kunnen uitpakken voor hem) en de overige leden van Tesla's raad van bestuurder hebben inmiddels Denholm aangewezen als de nieuwe voorzitter.

Tree hogerop Dat de 55-jarige Denholm is aangesteld voor de hoogste post bij Tesla is zo vreemd niet. Ze vervulde al een bestuurdersrol bij de Amerikaanse EV-maker, maar was overwegend werkzaam voor het Australische telecombedrijf Telstra. Daar was Denholm, die zowel een Amerikaans als Australisch paspoort geniet, tot voor kort financieel- en strategisch-directeur. En dan nu de hamvraag: kan een vrouw Elon Musk wel een beetje in toom houden? Want daar is het SEC het immers allemaal om te doen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Per 1 januari stijgt in vijf provincies de wegenbelasting

Autonieuws

De vernieuwde Jaguar F-Type kijkt boos

Autonieuws

Bescheiden facelift voor de Opel Insignia is bescheiden

Autonieuws
Ontdek meer