Nieuws: Rolls-Royce Ghost – 570 pk voor Rolls-Royce Ghost

Rolls-Royce blijft zuinig met de details van de Ghost omspringen. Deze keer geeft het Britse merk de specificaties van haar nieuwste telg vrij. Opvallend is dat de ‘goedkopere’ Ghost krachtiger en sneller wordt dan de Phantom.

Achter de grote statige grille van de Rolls-Royce Ghost ligt een gloednieuwe 6.6 liter grote krachtbron. De geblazen V12 produceert een vermogen van 570 pk en ontwikkeld een koppel van 780 Nm bij 1.500 tpm. De motor is gekoppeld aan een achttraps automaat van de fabrikant ZF. De luxe sedan schiet, wanneer het gaspedaal gevloerd wordt, in 4,9 seconden naar de honderd km/h. De topsnelheid is elektronisch afgeregeld op 250 km/h. Het onderstel van de Ghost is ontwikkeld met het oog op comfort. Zodoende is de luchtvering afgesteld om deinen en overhellen in bochten tegen te gaan. Het systeem werkt volgens Rolls-Royce op een geavanceerde manier om een hoog comfort te combineren met een dynamisch weggedrag .

Prijs rond €350.000,- De eerste kopers van de Ghost zullen eind 2009 de sleutels overhandigd krijgen. Welk bedrag ze hiervoor op de rekening van Rolls-Royce moeten storten is nog niet bekend. De kale prijs van de sedan bedraagt 165.000 Engelse Ponden. Nederlandse geïnteresseerden zouden moeten denken aan een prijs van €350.000,- (inclusief belastingen).

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Per 1 januari stijgt in vijf provincies de wegenbelasting

Autonieuws

De vernieuwde Jaguar F-Type kijkt boos

Autonieuws

Bescheiden facelift voor de Opel Insignia is bescheiden

Autonieuws
Ontdek meer