Nieuws: Rolls-Royce Phantom – Rolls-Royce Phantom begint tweede leven

De Rolls-Royce Phantom gaat in het vervolg als Series II door het leven. Dat staat voor de eerste update sinds zijn geboortejaar 2003. Op de Autosalon van Genève beleeft hij zijn werelddebuut.

In de klantregionen waarin Rolls-Royce actief is hebben klanten het niet zo op ingrijpende veranderingen. Daarom dat het design van de Phantom slechts subtiel is aangepast. De bumpers zijn in het nieuw gestoken, de ronde mistlampen moesten wijken voor LED-stroken ten behoeve van de dagrijverlichting en de gehele lichttechniek is moderner. Sterker nog, de Phantom wordt voortaan standaard afgeleverd met adaptieve, volledige uit LED's bestaande koplampen.

3D Pas merkbaar wanneer je ermee aan het werk gaat is het nieuwe multimediasysteem in de Series II. Rolls-Royce heeft het volledig geüpdate en toont nu 3D-landkaarten, voorgeprogrammeerde routes en meerdere navigatiefuncties op een nieuw 8,8 inch aanraakscherm. Ook geen overbodige luxe bij een limousine van krap zes meter is een camerasysteem dat de omgeving rondom de auto in de gaten houdt om eventuele schades te voorkomen. Vreemd genoeg had de Phantom dat nog niet, maar nu dus wel.

8-traps De meeste voortgang is misschien wel op technisch vlak geboekt. Door de 6.75 liter V12 met nog altijd 460 pk te koppelen aan een modernere achttraps automaat is de auto 10% zuiniger geworden. Inherent daaraan is ook de CO2-uitstoot gedaald: van 388 naar 347 g/km. Voor zover dat door de vermogende klanten belangrijk wordt gevonden zal de emissiereductie de vraagprijs in ons land zeker goed doen.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Verkoop elektrische occasions verdrievoudigd

Schattige elektrische driewieler Nobe 100 nu te koop op Indiegogo

Ontdek meer