Nieuws: Saab - Pang Da – Saab vindt geldschieter

Het is Victor Muller alsnog gelukt een geldschieter te vinden voor het noodlijdende Saab. De enthousiaste en tegelijk tomeloze Nederlander heeft een intentieverklaring getekend met Pang Da.

Aanvankelijk zou Saab in Hawtai een investeerder hebben gevonden, maar die deal ketste op het laatste moment toch af vanwege 'enkele hobbels die de Chinezen niet zomaar opgelost zagen worden'. Gesprekken met andere potentiële partijen gingen vervolgens door. Muller bleef het daarvoor in de Chinese hoek zoeken. En nu lijkt het dat dit zijn vruchten heeft afgeworpen. Saab kondigt aan een intentieverklaring te hebben getekend met Pang Da Automobile, één van China's grootste autodistributeurs en een beursgenoteerd bedrijf.

Goedkeuring Pang Da wenst een belang van 24 procent in Saab, waarmee een bedrag van 65 miljoen euro gemoeid gaat. Daar blijft het niet bij. Ook kopen de Chinezen voor nog eens 30 miljoen aan auto's van Saab. Let wel, dit zijn enkel de uitgesproken wensen van Pang Da naar Saab toe. Het geheel moet nog worden goedgekeurd door de Chinese autoriteiten en onder meer door de Europese Investeringsbank en de Zweedse overheid.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

EU wil kinderdetectiesystemen verplichten om hittedoden te voorkomen

Autonieuws

Is de Mercedes EQV de eerste elektrische premium-mpv ter wereld?

Autonieuws

Tesla verliest grote Model 3-order door kwaliteitsproblemen

Autonieuws
Ontdek meer