Nieuws: Seat Ibiza Ecomotive – Brandstofrecord voor Seat Ibiza Ecomotive

De strijd naar de meest milieubewuste modellen levert ook nieuwe brandstofrecords op. Op dit moment spant Seat de kroon met een nagenoeg onmogelijke 1,910 kilometer op één tank!

Voor de recordpoging zette Seat een standaard Ibiza Ecomotive in. De motorkap en de tanktop werden speciaal voor de poging verzegeld door de IPMC (International Police Motor Corporation). Het resultaat van de poging is een recordrit van maar liefst 1,910 kilometer! Met een verbruik van 44,81 liter zorgt dit voor een gemiddelde van 2,34 liter per 100 km! Een stuk zuiniger nog dan de fabrieksopgave van 3,7 liter per 100 km.

Twaalf landen Lange afstandspecialist Gerhard Plattner doorkruiste met de Ibiza onderweg naar het record maar liefst 12 Europese landen. Plattner reed door de steden van Mosty (Tsjechië), Bratislava (Slovakije), Hegyeshalom (Hongarije), Graz (Oostenrijk), Varazdin (Kroatië), Maribor (Slovenië), Toblach ( Italië), Innsbruck (Oostenrijk), om Schaan (Vorstendom Liechtenstein), Zürich (Zwitserland), Saint-Louis (Frankrijk) en Frankfurt (Duitsland). Welke fabrikant volgt!?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer