Nieuws: Seat Ibiza – Seat Ibiza krijgt nieuwe 1.2 TSI

De Ibiza was al voorzien van een ruim motorenpalet, maar Seat zag toch nog een gaatje. De nieuwe variant van de 1.2 TSI levert namelijk 85 pk en is tijdelijk leverbaar als zeer voordelig Chill Out-actiemodel.

Toen we de vernieuwde Seat Ibiza enkele maanden geleden aan de tand voelden leek Seat het motorenaanbod van deze compacte Spanjaard eigenlijk best goed voor elkaar te hebben. Daar dachten ze bij Seat blijkbaar anders over want naast benzinemotoren met 60, 70, 105 en 150 pk wordt er nu een nieuwe 1.2 TSI met 85 pk tussenin geparkeerd. Uitsluitend leverbaar op de Reference- en Style-uitvoering moet deze motor het gat naar de sportieve FR kleiner gaan maken. Zijn verbruik van 5,1 l/100 km maakt hem bijna net zo zuinig als de ongeveer 1.500 euro duurdere 1.2 TSI Ecomotive en daarmee lijkt er voor de nieuwe TSI weldegelijk een plek te zijn weggelegd.

Prijzen Belangrijkste pijler voor zo'n succes is natuurlijk een scherpe prijsstelling. De Ibiza 1.2 TSI SC (3-deurs) staat vanaf € 13.795,- in de prijslijst, voor de 5-deurs moet minimaal € 14.200,- worden neergeteld en de stationvariant staat vanaf € 15.220,- voor de deur. Het is even de vraag of de bestaande 70 pk tellende 1.2 nog een lang leven is beschoren. Deze scheelt namelijk slechts enkele euro´s met dit nieuwe blok en zal dankzij zijn slechtere cijfers misschien wel helemaal uit de Nederlandse prijslijsten verdwijnen.

Chill Out Speciaal om de introductie van de nieuwe 1.2 TSI extra kracht bij te zetten lanceert Seat de Ibiza Chill Out. Dit actiemodel is gebaseerd op de Ibiza Style en voegt onder andere Climatronic, Cruise control, regen- en lichtsensor, mistlampen en elektrisch inklapbare spiegels toe. En wat kosten deze extra's? Helemaal niets volgens Seat. De prijs van deze extra's (€ 1.240,-) wordt volgens de fabrikant niet doorgerekend. Deze rijk uitgeruste Ibiza staat voor een nog onbekende periode in de prijslijsten voor € 15.645,- (3-deurs), € 16.050,- (5-deurs) en € 17.070,- (station).

Business Voor zakelijke rijders is er eveneens goed nieuws, de 1.2 Ecomotive-modellen blijven ook de laatste maanden van het jaar leverbaar met het Business Pakket dat bestaat uit onder andere Bluetooth, getinte ruiten, parkeersensoren achter en het Technic Pakket.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

De Cadillac CT4 neemt je werk uit handen (maar niet in Europa)

Autonieuws

Waarom wil president Trump van de strenge Californische emissie-eisen af?

Autonieuws

Hyundai voorkomt kopstoot van je passagier

Autonieuws
Ontdek meer