Nieuws: Seat Ibiza – Tweede facelift voor Seat Ibiza vooral technisch van aard

Het predicaat facelift laten we liever achterwege; daarvoor zijn de cosmetische wijzigingen te minimaal. Maar vernieuwd is de Seat Ibiza wel degelijk. En dit zijn de belangrijkste feiten.

De Ibiza, die begin 2012 al een gemoderniseerd front kreeg aangemeten, is voornamelijk onderhuids bijgeschaafd. Het motorengamma bijvoorbeeld is bijna helemaal nieuw. Aan de basis staat voortaan een 1.0 liter benzinemotor. Die ontwikkelt 75 pk, maar kan geholpen door een turbo ook geleverd worden met 95 of 110 pk. Eveneens nieuw in de Ibiza en reeds bekend uit de Leon is de 1.4 TSI met cilinderuitschakeling. Het blok ontwikkelt maximaal 150 pk en 250 Nm wat in de Ibiza tot aansprekende prestaties en toch een bescheiden verbruik van 4,8 l/100 km moet zorgen. Gebleven is de 1.4 TDI. Die is 75 pk sterk en verbruikt volgens de standaard meetcyclus slechts 3,4 l/100 km. De beide 1.6 TDI's zijn 90 en 105 pk sterk en blijven evenzo onder de 4,0 l/100 km qua opgegeven gemiddeld verbruik.

Verhoogd rijplezier Invloed op het rijgedrag is er ook uitgeoefend. De nieuwe schokdempers, veren en stabilisatoren alsook de verder verfijnde stuurbekrachtiging moeten volgens Seat bijdragen aan meer comfort. Via het optionele Seat Drive Profile is bovendien met een druk op de knop te kiezen tussen meer comfort of juist een wat sportievere instelling van de reactie op het gaspedaal en de intensiteit van de stuurbekrachtiging.

Upgrades voor multimedia Noemenswaardig zijn ook de nieuwe multimediasystemen. Die kun je bijvoorbeeld koppelen met je smartphone en beschikken over de laatste integratienoviteiten Apple CarPlay en Google Android Auto. Seat spreekt verder van nieuwe audio-installaties, DAB digitale radio en het met de stem bedienen van de navigatie.

Visuele aanpassingen En cosmetisch? Dat houdt zich beperkt tot nieuwe koplampen met LED-dagrijverlichting, verse 16 en 17 inch wielen en de toevoeging van de lakkleuren Moonstone Grey en Chili Red. Tot slot laat Seat weten Color Lines en Interior Lines op de optielijst te zetten waarmee je extra kleur kunt geven aan het interieur, maar bijvoorbeeld ook je wielen.

De vernieuwde Seat Ibiza staat deze zomer bij de dealers. De prijzen worden in aanloop naar de marktintroductie bekendgemaakt.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Hyundai i10 N Line is een lekker stadsgebakje

Autonieuws

Steekt de Byton M-Byte straks Tesla naar de kroon?

Autonieuws

De prijs/actieradius-verhouding van de Honda e is niet best

Autonieuws
Ontdek meer