Nieuws: Seat Mii FR – Hete Seat Mii aan de Worthersee

Nee, we hebben het niet over een Aziatisch gerecht maar over een sportieve versie van de kleinste uit het Seat-gamma. Tijdens het jaarlijks tuning-evenement aan de Wörthersee presenteert Seat een vooruitblik op de Mii FR.

Ooit begonnen als een bijeenkomst van opgevoerde Golf GTI's is het jaarlijkse Wörthersee Treffen tegenwoordig een uithangbord voor alle snelle modellen uit de VAG-stal. Seat komt dit jaar met een waaier aan getunede modellen maar de meest productierijpe is misschien wel deze Mii FR. De Spaanse fabrikant heeft het helaas alleen bij oppervlakkige aanpassingen gehouden, mechanisch is deze FR gelijk aan de standaard-Mii. Jammer, want met de GT up! had Seat een prima basis gehad.

Tornado-Rood Dat uiterlijk mag er natuurlijk wel zijn. De Mii FR is gespoten in Tornado-Rood en voorzien van meerdere zwarte details, onder andere rond de wielkasten. In deze wielkasten vinden we 16 inch lichtmetaal afgewerkt met een rode rand. Het rode thema is doorgetrokken in het interieur waar tevens de normale stoelen zijn vervangen door sportieve exemplaren. Tegenover het Britse Auto Express verklaarde marketing-directeur Ulf Eberhardt dat de Mii een product is uit de VAG-lijn en dus niet 100% Seat genoemd kan worden, met de FR-look kan dat wel.

Geen Cupra Eberhardt vertelde ook dat een hete Cupra geen onderdeel uitmaakt van de toekomstplannen. Volgens hem is het technisch wel mogelijk om de Mii een stuk sneller te maken maar dat het prijstechnisch geen realistische optie is. Wel gaat Seat, net als Volkswagen Up!, regelmatig nieuwe varianten op de markt brengen met de eerste gepland voor midden-2013.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer