Nieuws: Skoda Kodiaq – 7-zits Skoda SUV gaat Kodiaq heten

Nog dit jaar gaat Skoda het doek trekken van het productiemodel van de VisionS, een joekel van een SUV met plaats voor zeven. De naam? Kodiaq, een verwijzing naar een beer op het gelijknamige Alaskaanse eiland.

De Skoda Kodiaq debuteert in tweede helft van dit jaar en markeert de start een wereldwijd SUV-offensief van het Tsjechische merk. En er wordt meteen fors afgetrapt. Letterlijk, want de Kodiaq zal een kloeke 4,7 meter in lengte meten. Ter indicatie: dat is even lang als de Volkswagen Touareg, terwijl de nieuwe, in formaat toegenomen Tiguan niet verder komt dan een lengte van 4,49 meter.

7-persoons Die extra lengte ten opzichte van de Tiguan en ook Seat Ateca is er niet voor niets. Skoda wil met de Kodiaq namelijk op comfortabele wijze plek bieden aan zeven inzittenden, nog eentje meer dan de VisionS Concept waarvan het model is afgeleid.

Parijs De Skoda Kodiaq zal vermoedelijk worden gepresenteerd op de Autosalon van Parijs, in oktober. Dat is al best snel, maar desondanks is er nog niet bijster veel bekend over de auto. Anderzijds, gun jezelf een blik in de brochure van de Tiguan en Ateca en je weet al voor driekwart wat je zoal kunt verwachten.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Autonieuws

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Autonieuws

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Autonieuws
Ontdek meer