Nieuws: Skoda Scala – Skoda geeft eerste details en foto's van Scala vrij

Skoda maakt zich op voor haar eerste hatchback à la Golf en Leon. Het model zal Scala heten, er ongeveer zo uitzien en dit zoal in z'n mars hebben. Het Tsjechische merk heeft dit zelf alvast bekendgemaakt.

Er is weliswaar nog veel camouflage aanwezig, maar gelukkig zit dat zo strak om de koets dat al een goede voorstelling valt te maken van het exterieurdesign van de Scala. Een eerste indruk? Zeer herkenbaar als Skoda, maar niet lang zo spraakmakend als de Vision RS Concept, het studiemodel dat als voorbode zou dienen. Skoda lijkt zich als vanouds voornamelijk te hebben gericht op het bieden van zoveel mogelijk binnen- en laadruimte. Daartoe steekt het achtersteven zelfs opvallend ver uit, net zoals bij de Rapid Spaceback, een kruising tussen een vijfdeurs hatchback en stationwagen, maar die niet het succes gaf waarop werd gehoopt. Best opmerkelijk dus dat Skoda daar bij de Scala opnieuw voor heeft gekozen.

Enkele cijfers Om te bevestigen dat ruimte een belangrijke pijler is geweest tijdens de ontwikkeling zijn hier de buitenmaten van de Skoda Scala. In lengte meet de auto 4,36 meter, terwijl de breedte en hoogte respectievelijk 1,79 en 1,47 meter bedragen. Ter vergelijk: de Rapid Spaceback is 6 centimeter korter en de Golf zelfs 11 centimeter. De wielbasis van de Scala bedraagt 2,65 meter en dat is niet eens zoveel korter dan dat van de Octavia. Volgens Skoda heeft de Scala dan ook een van de grootste bagageruimtes in zijn klasse, te weten 467 liter wanneer alle stoelen zijn bezet tot 1.410 liter wanneer de achterste leuningen zijn neergeklapt. De Rapid Spaceback komt tot respectievelijk 415 en 1.381 liter.

Vijf motoren Er zal keuze zijn uit vijf motoriseringen, variërend in vermogen van 90 tot 150 pk en verdeeld over drie benzines, één diesel en een aardgasmotor. Verder laten de Tsjechen weten dat er veel aandacht is besteed aan moderne veiligheid en luxe. Optioneel bijvoorbeeld zijn full LED-koplampen, dynamische richtingaanwijzers achter, een elektrisch inklapbare trekhaak en een volledig digitaal instrumentarium verkrijgbaar.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Nu ook optimaal relaxen in basisversie Citroën C5 Aircross

Autonieuws

McLaren 620R: volbloed GT4-racer voor op straat

Autonieuws

Bekijk de prijzen en uitvoeringen van de Volkswagen ID.3 1st

Autonieuws
Ontdek meer