Nieuws: Skoda Scala – Skoda's nieuwe 5-deurs hatchback gaat Scala heten

Er rommelt wat bij Skoda. De Tsjechische Volkswagen-dochter is ontevreden met de opbouw van z'n modellenprogamma en wordt zodoende herschikt. Het merk lijkt op te willen schuiven naar het epicentrum van de markt. Daar is de concurrentie weliswaar heviger, maar er valt ook meer te rapen.

En daar hoort een andere naam bij, zo wordt gemeend. In elk geval voor de opvolger van de Rapid Spaceback. Het heeft er alle schijn van dat de Rapid het slachtoffer wordt van Skoda's sanering. Dat model bestaat momenteel als sedan en als Spaceback. Voor die eerste haalt West-Europa de neus op en de laatste valt met z'n kruising tussen een station en een vijfdeurs ook in een te enge niche.

Tree hoger Een gloednieuwe 5-deurs hatchback moet de verkoop van Skoda in de compacte middenklasse, hét terrein van de Golf, verder de hoogte in stuwen. De naam Scala spreekt daarin eigenlijk al boekdelen, tenminste als je Latijnse taal meester bent. Van daaruit vertaalt betekent de naam namelijk letter 'trap' of 'ladder'.

Vision RS Voor wie het heeft gemist: de Scala is het productiemodel en burgermansuitvoering van de zeer sportieve Vision RS Concept die Skoda zopas op de Autosalon van Parijs heeft laten schitteren. Er wordt dus vaart gemaakt met een marktintroductie. Vermoedelijk ter vervanging van de Rapid, al valt dat nergens in de communicatie van het merk zo expliciet te lezen.Liever wordt nog een ander nieuw detail bekendgemaakt, en wel dat het logo (de indianentooi op een pijl), dat traditioneel plaatsneemt in het midden van de kofferklep, wordt vervangen door de letters 'SKODA'. Daarmee volgen de Tsjechen een actuele trend in autoland.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Audi Q7 Plug-in Hybrides geprijsd

Autonieuws

Jaguar I-Pace actieradius groter met deze gratis software-update

Autonieuws

3,2 miljard euro voor Europees batterijproject

Autonieuws
Ontdek meer