Nieuws: Skoda Superb Combi L&K – Skoda Superb Combi L&K

Jawel, ook Tsjechië heeft zijn eigen autoshow en wel de Autosalon Brno. En daar presenteert Skoda een nieuwe Laurin & Klement uitvoering op basis van de Superb Combi.

Als grondleggers van Skoda als autofabrikant nemen Václav Laurin en Václav Klement een belangrijke plaats in binnen Skoda. Traditioneel worden aan de meest luxueuze Skoda's dan ook hun beide namen gekoppeld. De Superb Combi Laurin & Klement (L&K) is de laatste toevoeging op het nog al beperkt aantal uitgebrachte L&K-modellen. Exclusiviteit gegarandeerd dus.

Magnetic Brown De Skoda Superb L&K wordt in Brno gepresenteerd als Combi, maar zal ook als sedan verkrijgbaar zijn. Beide zijn te herkennen aan de nieuwe exterieurlak Magnetic Brown, al is niet bekend of deze kleur ook wordt opgenomen in het reguliere palet aan beschikbare tinten. Wel exclusief voor het model zijn de speciale grille en dorpels, 18 inch Sirius-wielen en de L&K-logo's op de spatborden en in het interieur (stoelen, dashboard). Naast lederen stoelbekleding en een stuur dat dezelfde kleur kent als het exterieur kan eventueel een zwartgelakte sierstrip in het dashboard als optie wordt bestellen. Hout mag ook. Uiteraard heeft Skoda de Superb L&K van alle gemakken voorzien zodat de inzittenden aan niets te kort komen.

Motoren Skoda stelt alleen de krachtigste motoren ter beschikking voor de L&K. Men kan opteren voor de 200 pk sterke 2.0 TFSI, de 3.6 liter V6-FSI 4x4 met 260 pk of de 2.0 TDI met 170 pk. De eerste twee worden standaard gekoppeld aan een DSG-automaat, de laatste is er ook met manuele 6-bak.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Mooi weer, dus de Aston Martin Valhalla mag buitenspelen

Autonieuws

Goedkope Audi Q5 kopen? Neem de nieuwe Q5 plug-in hybrid!

Autonieuws

Mercedes zet A-Klasse en B-Klasse onder stroom

Autonieuws
Ontdek meer