Nieuws: Skoda Vision iV Concept – ​Vision iV voorbode van Skoda's eerste EV?

Vanaf 2020 gaat Volkswagen groots inzetten op elektrificatie. In mum van tijd zullen er tal van EV's met VW-logo in de showroom staan. Waar Skoda als zustermerk vroeger nog (ver) moest achterblijven, zijn de verhoudingen binnen het Duitse autoconcern tegenwoordig zo goed als genivelleerd.

En dat maakt dat Skoda zich ook al mag opmaken voor zijn eerste elektrische auto. Deze Vision iV zou daar zomaar een voorbode van kunnen zijn. Terwijl tal van grote merken de Autosalon van Genève (7 tot en met 17 maart) aan zich voorbij laten gaan, maakt Skoda juist van die gelegenheid gebruik door er extra uit te pakken. Niet alleen de Kamiq zal er zijn wereldpremière beleven, ook gaat het doek van een gloednieuwe conceptcar: de Vision iV.

Skoda-verpakking Uiteraard wordt de Skoda Vision iV Concept geheel elektrisch aangedreven, zoals voortaan elk nieuw studiemodel (totdat waterstof een opmars maakt). Technische specificaties zijn nog niet bekend, maar die laten zich vrij makkelijk voorspellen. Je hoeft daarvoor enkel naar de I.D.-modellen van concernzuster Volkswagen te kijken. Sterker, als de naam dat als niet deed, dan doet het design van de Vision iV wel heel sterk denken aan de Volkswagen I.D. Vizzion. Gemixt met trekjes van de I.D. Crozz uit 2017. Ook de Vision iV is immers meer cross-over dan luxesedan.

Productiemodel? Of de Vision iV een voorbode is van een heus productiemodel? Dat wordt nog niet hardop uitgesproken, maar we sluiten niet uit dat de Vision iV zeker als inspiratiebron zal dienen voor een elektrisch model dat je over niet al te lange tijd gewoon bij de Skoda-dealer kunt kopen. En daar blijft het niet bij, want als het aan de Tsjechen ligt is het ganse productgamma tegen 2022 uitgebreid met 10 geëlektrificeerde modellen (EV's, hybrides of plug in-hybrides).

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer