Nieuws: Smart fourjoy – Voorbode Smart forfour op IAA

Geen deuren en een verre van conventionele achterbank typeren de Smart fourjoy. De conceptcar zal Smart´s publiekstrekker vormen tijdens de IAA in Frankfurt, maar begint nu alvast de aandacht enigzins naar zich toe te trekken.

De fourjoy moet ons opwarmen voor de terugkeer van een vier/vijfdeurs Smart zoals de forfour dat ooit was. Opvallend is het dan ook dat de fourjoy volledig wars is van portieren. Alsof smart ons nog steeds niet helemaal durft te vertellen dat hun model met vier portieren er echt aan zit te komen. En wat te denken van de vorm van de achterbank. Heel stylish, maar of het lekker zit?

Voorbode Het design borduurt verder op wat we in het verleden al van ´het nieuwe´ Smart te zien kregen. Een nieuw product is al een poos geleden, maar studiemodellen tovert de Mercedes-dochter regelmatig uit de hoed. Denk maar aan de Forstars, For-us, Forvision, Forspeed... De eerste, en jongste uit de opsomming, doneerden in ieder geval hun smoelwerk met geïntegreerde grille, nu geflankeerd door met LED´s uitgeruste koplampen. Een stijl die naar ons idee nu toch ook echt zal gaan debuteren op de nieuwe fortwo alsook de op stapel staande vierdeurs Smart. Maar eerlijk is eerlijk, het duurt allemaal wel erg lang!

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer