Nieuws: Speciale Lexus LFA – Lexus LFA Special Edition

Voor enkele gefortuneerden heeft Lexus een special editie van de spectaculaire LFA in petto. Deze Special Edition is speciaal geprepareerd voor circuitgebruik en zal in beperkte in de toch al gelimiteerd oplage uitgegeven worden.

De Lexus LFA Special Edition is te verkrijgen in het zwart, matzwart, spierwit en in het oranje. Verder onderscheidt de editie zich van de 'normale' LFA met additionele spoilers die als functie hebben de luchtstroom langs het koetswerk nog beter weg te laten vloeien. De opvallendste daarvan is de enorme vleugel achterop. Onderhuids hebben de technici nog eens tien pk uit de hoogtoerige V10 gehaald. Het totale vermogen komt hiermee op 570 pk. Daarnaast beschikt de Special Edition over 'high grip' banden rondom speciale wielen en is de setting van de ophanging nog stugger.

Uitverkocht of niet? Lexus heeft nadrukkelijk laten weten dat er slechts 500 exemplaren van de LFA worden gebouwd en dat zou betekenen dat deze Special Edition daarbij is inbegrepen. Naar verluidt zijn deze LFA's allemaal al vergeven, dus het mag het gerust bijzonder worden genoemd worden dat deze editie - waarvan de oplage overigens onbekend is - niet eerder aan het licht is gekomen. We mogen toch aannemen dat een nieuwe eigenaar graag zou willen weten wat hij krijgt alvorens over te gaan tot aanschaf. Zij moesten dus omgetwijfeld al hebben afgeweten van deze Special Edition, maar hebben keurig hun mond weten te houden. Of zou de LFA toch niet zo begerenswaardig zijn als wordt aangenomen? De Japanse supercar is immers met een bedrag van 350.000 exclusief belastingen behoorlijk aan de prijs in vergelijking met gelijkwaardige sportwagens. En zo'n overgeschatte populariteit zijn we eerder tegengekomen. Kortom, zouden er meerdere speciale uitvoeringen van de Lexus LFA verschijnen?

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Zie jij jezelf al rijden met de Volkswagen T-Roc Cabriolet?

Autonieuws

Keyless go - en weg is je nieuwe auto!

Autonieuws

Overweeg je een elektrische auto? Denk ook hieraan!

Autonieuws
Ontdek meer