Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nieuws: Spyker C8 Aileron – Spyker C8 Aileron: tweede generatie Spyker

Spyker heeft in Genève de C8 Aileron onthuld waarmee de fabrikant het begin van een nieuwe generatie auto’s heeft ingeluid. De Spyker C8 Aileron is fijngeslepen en voor het eerst leverbaar met een automaat en keramische remschijven. Het design is en blijft typisch Spyker.

Spyker heeft met de presentatie van de C8 Aileron haar tweede generatie sportauto gepresenteerd. Want ondanks dat het design van een Spyker tijdsloos is, veroudert ook een dergelijk ontwerp. Spyker heeft dan ook goed gekeken naar de huidige designtrends waarbij ontwerpen steeds strakker en meer sober worden. Bovendien laat Spyker weten dat het tijdperk van de propellor voorbij is. De eerste generatie sportauto's van Spyker was gebaseerd op een thema waarbij alles draaide om racing heritage en Spyker's geschiedenis in de vroege luchtvaartsgeschiedenis. Nu schakelt Spyker over op de turbinemotor die de propellor heeft vervangen. Dat thema zien we onder meer terug in de luchtinlaten die meer een kokervorm hebben gekregen. Aan de voorzijde zien we nieuwe en strakker vormgegeven koplampunits met standaard Xenon-verlichting. LED-dagrijverlichting is eveneens geïntegreerd. De zijruit bestaat voortaan ('helaas', volgens Spyker) uit één stuk. De ruit in twee delen veroorzaakte teveel windgeruis en er waren problemen met de waterafvoer. De achterlichtunits zijn eveneens compleet nieuw en voorzien van LED-techniek. Verder zien we compleet nieuwe buitenspiegels en andere lichtmetalen wielen.

Verbeterde techniek

De technische basis werd eveneens grondig onder handen genomen. De C8 Aileron beschikt over een 40% stijver chassis zonder dat er een toename in het gewicht merkbaar is. Verder zien we een met 10 cm verlengde wielbasis en compleet opnieuw ontwikkelde voor- en achterwielophanging. De remmen van AP Racing kunnen optioneel worden vervangen door keramische exemplaren. Onder de motorkap ligt nog steeds de 4.2 liter V8-motor die afkomstig is van Audi. De motor ontwikkelt een vermogen van 420 pk en een koppel van 480 Nm. Spyker claimt een topsnelheid van 300 km/h. Een primeur is de mogelijkheid om de C8 te leveren met een 6-traps automaat.

Kharma audiosysteem

Met de complete verjongingskuur van het exterieur werd ook het interieur herzien. Gelukkig is de typerende Spyker-stijl gebleven. Nieuw is de mogelijkheid om standaard te kiezen voor een audiosysteem. Toen Spyker in 2003 de productie begon werden 80% van de auto geleverd zonder radio. De koper was van mening dat de motor voor voldoende spektakel zou zorgen. Maar met de toenemende populariteit van muziek in de auto en de opkomst van de iPod heeft ook Spyker andere mogelijkheden gezocht. In samenwerking met Kharma Experience levert Spyker voortaan een zeer geavanceerd audiosysteem met een onovertroffen audiosysteem.

Een nieuw begin voor Spyker

Wanneer Spyker de C8 Aileron in productie wordt genomen is onbekend. Victor Muller liet tijdens zijn speech in Geneve wel weten dat de auto een nieuw begin moet laten aanbreken. Het is niemand ontgaan dat Spyker de afgelopen tijd in zeer zwaar vaarwater heeft gezeten. De prijzen van de C8 Aileron zijn vastgesteld op 199.990 euro voor de handgeschakelde versie en 207.990 euro voor de versie met automaat. Dit zijn uiteraard bedragen exclusief BPM.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Duitse rechter: 'Bedienen Tesla-touchscreen onderweg is strafbaar'

Autonieuws

Elon Musk: 'Komt 'gewone' pick-up als Tesla Cybertruck niet aanslaat'

Autonieuws

Dit is waarom de Skoda Octavia 6.000 euro goedkoper wordt

Autonieuws
Ontdek meer