Nieuws: Subaru Advanced Tourer Concept – Subaru ook aan de hybride

Kijk je naar het modelaanbod van Subaru in Nederland, dan zitten daar maar weinig zuinigheidwonders tussen. Om op dit onderdeel niet te veel achterop te geraken gaat het merk ook aan de hybride. Op de Tokyo Motor Show zet Subaru een nieuwe concept neer met zo’n aandrijflijn.

Subaru wordt geroemd om hun boxermotoren die er op hun beurt weer bekend om staan best een slok te lusten. Met stevige slagvolumes van 2.0 en 2.5 liter is dit ook niet geheel verwonderlijk. Wil Subaru efficiënter te werk gaan dan moet het slagvolume in ieder geval kleiner. Voor hun nieuwe hybrideaandrijflijn heeft het merk dan ook gekozen voor een 1.6 liter voorzien van een turbo. Een vermogen wordt niet opgegeven. Wel laat Subaru weten dat de elektromotor in staat is om op eigen kracht een auto over korte afstanden voort te stuwen. Het verbruik en de uitstoot zijn dan uiteraard nihil. Vierwielaandrijving is overigens nog altijd van toepassing en een CVT-automaat neemt de overbrenging voor rekening.

Tourer Subaru's nieuwe hybrideaandrijflijn is verpakt in een stationwagencarrosserie met een lengte van 4,58 meter en een breedte van 1,84 meter. De hoogte van deze zogeheten Advanced Tourer Concept bedraagt 1,43 meter en gezien deze buitenmaten zou de auto in het C-segment te plaatsen zijn. Dit zou erop kunnen duiden dat de studie een voorbode is van de nieuwe Impreza Wagon, maar eigenlijk hebben we geen idee wat Subaru's bedoelingen zijn met deze auto.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

'Bestuurders overschatten assistentiesystemen, vooral Tesla Autopilot'

Bentley Continental GT Convertible: niets moet, alles kan

Kabinet halveert subsidie elektrische auto's en schroeft bijtelling op

Ontdek meer