Nieuws: Subaru Impreza 5-Door Concept – Nieuwe Subaru Impreza geeft preview als conceptcar

Exact vier jaar geleden presenteerde Subaru in Tokyo de nieuwe generatie Impreza. Zowel als vierdeurs sedan alsook als vijfdeurs hatchback. Op de 44ste editie van de Tokyo Motor Show blinkt opnieuw een nieuwe Impreza in de spotlights.

Ditmaal weliswaar nog als conceptcar, maar daardoor niet minder interessant. De Impreza 5-Door Concept gaat de boeken in als een 'design-conceptcar'. En daarmee laten de Japanners duidelijk zien hoe het lijnenspel van de nieuwe Impreza oogt. Grofweg dan. Want ondanks dat we de goede bedoelingen van Subaru maar al te graag willen geloven hebben we het helaas te vaak meegemaakt dat smakelijke conceptcars als duffe productiemodellen op de markt komen.

Dynamic & Solid Laten we hopen dat de nieuwe Impreza veel van het lijnenspel van deze conceptcar mag behouden. Wij zijn er namelijk wel van gecharmeerd. Het lijnenspel heeft vormgekregen volgens Subaru's nieuwe 'Dynamic & Solid' designfilosofie en precies zoals de woorden het al aangeven komen daar krachtige en sportieve lijnen in samen.

Introductie in 2017? Iets concreets delen de Japanners momenteel niet met ons. Datzelfde geldt over de introductie van het productiemodel. Wij verwachten de auto eerlijk gezegd niet eerder dan begin 2017 op de markt. De huidige Impreza gaat nog maar vier jaar mee en is daardoor te kort op de markt om nu al vervangen te worden. Desalniettemin geeft deze conceptcar ons wederom een goed beeld van Subaru's (nabije) toekomst.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Top 10: De unieke Special Projects van Ferrari

Hoe verhoudt de Mini Electric zich tot de concurrentie?

Bentley EXP 100 GT bekroont eeuwfeest

Ontdek meer