Nieuws: Subaru Impreza Concept – Kontje voor Subaru Impreza Concept

Eens in de twee jaar volgen de Tokyo Motor Show en LA Auto Show elkaar snel op, en dit jaar is dat raak. Voor Subaru een uitgekiende mogelijkheid om de aanstormende nieuwe Impreza optimaal in het mondiale zonnetje te zetten.

De Subaru Impreza Concept zoals deze momenteel in Los Angeles aan de wereld wordt getoond is dezelfde studie als die in Tokyo vorige maand, maar dan met een kontje. De auto komt daarmee op een lengte van 4,55 meter en is 1,78 meter breed bij een hoogte van 1,45 meter. De wielbasis meet 2,66 meter, wat een centimeter meer is dan de pas gelanceerde Levorq. Overall is deze Impreza Concept net even wat compacter dan die auto.

Dynamic & Solid De nieuwe Impreza zal de eerste Subaru zijn die via de zogeheten 'Dynamic & Solid'-designtaal is ontworpen en tevens de primeur van een gloednieuw platform hebben. Beide elementen moeten het naderende productiemodel zowel sportiever laten ogen als rijden. Vierwielaandrijving zal uiteraard standaard zijn.Toch is nog eventjes de vraag wat hiervan overblijft, want Subaru heeft er nogal een handje van talloze, spectaculaire conceptcars te presenteren waar we uiteindelijk maar weinig van terugzien. De nieuwe Impreza staat voor volgend jaar op de productieagenda.

Klaar voor de volgende stap?

Alle artikelen

Pardon? Hoeveel vermogen heeft de Lotus Evija?

Dit kost de nieuwe BMW 1 Serie

Update: de Kever/Beetle-teller stopt na vele miljoenen!

Ontdek meer